TYÖOIKEUS

Työsopimuslaki on työelämän peruslaki, jolla määritellään työnantajan ja työntekijän välistä suhdetta. Työelämää säätelevät lisäksi muun muassa työaikalaki, vuosilomalaki sekä eri aloja koskevat työehtosopimukset.

Yleisesti tiedetään, että työsuhteen alkuun voidaan sopia koeajasta ja että työsopimuksen irtisanominen edellyttää asiallista ja painavaa perustetta. Milloin koeaikapurku ei ole sallittu tai mikä katsotaan laittomaksi irtisanomiseksi, ovatkin jo selvästi vaikeampia kysymyksiä. Olemme auttaneet asiakkaitamme näissä tilanteissa satoja kertoja.

Monelle tulee esimiehenä tai omassa työelämässään vastaan tilanteita, joissa varmin keino selvittää omat oikeutensa ja velvollisuutensa on kääntyä asiantuntijan puoleen. Usein meiltä kysytään esimerkiksi yhteistoimintamenettelyn järjestämisestä tai työsuhteen päättämisestä.

Factan ammattilaisilla on pitkä kokemus ja vahva erityisosaaminen työ- ja virkasuhdeasioiden hoidosta ja monipuolinen kokemus sekä työntekijän että työnantajan oikeustapausten puolustajana. Se, että tuntee asioita ja ajatuksenjuoksua molemmilta puolilta pöytää, auttaa oikeudessa parhaan mahdollisen lopputuloksen saavuttamisessa. Hoidamme monenlaisia työoikeudellisia asioita kaikissa oikeusasteissa ja työtuomioistuimessa.

Ota yhteyttä: