Webinaari 25.5.2023 klo 13.00–15.30

Millainen vastuuasema osakeyhtiön toimitusjohtajalla on? Miten toimitusjohtajan toimivalta rajoittuu ja mitä huolellisesti toimivan toimitusjohtajan tulee huomioida?

Toimitusjohtaja hoitaa osakeyhtiön juoksevaa hallintoa ja vastaa yhtiön kirjanpidon lainmukaisuudesta sekä varainhoidon luotettavasta järjestämisestä. Osakeyhtiön toimitusjohtaja voi joutua henkilökohtaiseen vastuuseen yhtiölle, osakkeenomistajalle tai muulle henkilölle aiheutuneesta vahingosta.

Jokaisen osakeyhtiön hallinto on lähtökohtaisesti koosta riippumatta järjestetty samojen periaatteiden mukaisesti. Valta ja vastuu jakaantuu yhtiökokouksen, hallituksen ja toimitusjohtajan kesken. Osakeyhtiön toimitusjohtaja ei ole työsuhteessa yhtiöön, vaan hänen asemasta, tehtävistä ja tarkemmista ehdoista sovitaan yleensä toimitusjohtajasopimuksella.

Toimitusjohtajaa sitoo velvollisuus toimia huolellisesti edistäen yhtiön etua. Mikäli toimitusjohtaja laiminlyö velvollisuutensa, voi hän joutua vahingonkorvausvastuuseen. Mutta miten huolellisuus määritellään ja millä keinoilla toimitusjohtaja voi tehokkaasti torjua korvausvastuun?

Kenelle

Webinaari on suunnattu ensisijaisesti osakeyhtiöiden toimitusjohtajille, johtoryhmän jäsenille, osakkeenomistajille ja hallituksen jäsenille – mutta myös kaikille muillekin, jotka ovat tekemisissä osakeyhtiöiden asioiden kanssa. Kohderyhmään kuuluvat sekä yksityiset että julkiset osakeyhtiöt.

Hyödyt

  • Opit hahmottamaan osakeyhtiön toimitusjohtajan tehtävät ja vastuuaseman;
  • Opit periaatteet, joilla voi suojautua korvaus- sekä rikosoikeudelliselta vastuulta; sekä
  • Saat käytännön esimerkkejä ja ratkaisuja toimitusjohtajan vastuukysymyksistä.

Ohjelma

Toimitusjohtajan asema

  • Miten toimitusjohtajan asema ja tehtävät määräytyvät?
  • Johtajasopimus verrattuna työsopimukseen

Toimitusjohtajan tehtävät ja toimivalta osakeyhtiössä

  • Tehtävien ja toimivallan jakautuminen osakeyhtiössä
  • Toimitusjohtajan suhde hallitukseen

Toimitusjohtajan vastuut

  • Vahingonkorvausvastuun määräytyminen
  • Käytännön esimerkkejä toimitusjohtajan korvausvastuusta

Aikaa kysymyksille

Kysymyksiä voi lähettää ennakkoon osoitteeseen jaakko.dunder@asianajofacta.fi. Asiantuntijamme vastaa myös webinaarin aikana tulleisiin kysymyksiin ajan salliessa.

Ajankohta 25.5.2023 klo 13.00–15.30

Voit katsoa webinaarin myös tallenteena myöhemmin.

Webinaarikoulutuksen hinta

350 euroa / hlö + alv 24 %

Sisältää livewebinaarin ja tallenteen sekä koulutusmateriaalin. Webinaarin tallenne on osallistujien katsottavissa 4 viikkoa koulutuksen jälkeen. Saat linkin tallenteeseen tilaisuuden jälkeen.

Ryhmäetuhinta

Mikäli organisaatiostasi on osallistumassa useampi kuin yksi henkilö, pyydämme ottamaan yhteyttä koulutukset@asianajofacta.fi saadaksenne koulutuksesta 25 %:n alennuksen.

Peruutusehdot

Peruutus on ilmoitettava viimeistään 8 päivää ennen koulutustilaisuuden alkua. Myöhemmin tehtävistä peruutuksista veloitetaan 50 % koulutustilaisuuden hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko koulutustilaisuuden hinta. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa toiselle samassa organisaatiossa.

Kouluttaja

Jaakko Dunder

Asianajaja, varatuomari Jaakko Dunder

Asianajotoimisto Facta Oy

Yhtiö- ja sopimusoikeuteen erikoistuneella asianajaja Jaakko Dunderilla on laaja kokemus erilaisista yhtiöoikeudellisista asioista, kuten toimitusjohtajan sopimuksista ja vastuukysymyksistä.

Ilmoittautuminen

Ilmoittauduthan webinaariin viimeistään kaksi vuorokautta ennen koulutuksen ajankohtaa.