Webinaari 18.8.2022 klo 13.00–15.00

Mitä on perintösuunnittelu ja miten voin vaikuttaa itse myöhempään perinnönjakoon? Olisiko tarpeen varautua tulevaisuuteen laatimalla tärkeät asiakirjat valmiiksi? 

Perimyksestä Suomessa säätää 1965 voimaantullut ja sittemmin useaan otteeseen päivitetty perintökaari. Perintökaari sisältää säädökset siitä, miten perintö jaetaan perittävän kuoleman jälkeen. Usein perittävä kuitenkin haluaa poiketa perintökaaren säädöksistä niin henkilökohtaisista kuin verotuksellisista syistä. Tällöin tarvitaan perintösuunnittelua, jota voidaan toteuttaa muun muassa testamentilla, lahjoilla ja avioehdolla. 

Perintösuunnittelun syitä ovat esimerkiksi 

 • Henkilösuhteet 
 • Verotuksellinen tehokkuus 
 • Perintöriitojen välttäminen 
 • Yritys- tai maataloustoiminnan jatkuvuuden turvaaminen

Näihin asioihin liittyvä pohdinta on hyvä tehdä silloin, kun kaikki asiat ovat hyvin. Perintösuunnittelulla vaikutetaan myöhempiin tilanteisiin. Kun itselle tarpeelliset asiakirjat laittaa kerralla kuntoon, ei niistä tarvitse enää murehtia ja voi keskittyä muihin asioihin.

Kenelle

Webinaari on suunnattu kaikille, joita perintökysymykset ovat mietityttäneet – ja myös heille, ketkä eivät ole asiaa ennen pohtineet. Kohdeyleisöä ovat kaikenikäiset ja eri elämäntilanteissa olevat yksityishenkilöt, jotka ovat kiinnostuneita kuulemaan lisää erilaisista vaihtoehdoista tulevaisuuden varalle.

Hyödyt

 • Opit lain mukaisen perinnönjaon perusteet; 
 • Opit mitä perintösuunnittelu on ja miten voit itse etukäteen vaikuttaa perinnönjakoon; sekä 
 • Saat käytännön vinkkejä perintösuunnittelun toteuttamiseen. 

Ohjelma

Perinnönjako ja perintösuunnittelu

 • Mitä laki säätää perinnön jakamisesta? 
 • Miten perintökaaresta voidaan poiketa? 
 • Perintösuunnittelun hyödyt 
 • Perintösuunnittelun työkalut 
 • Käytännön esimerkkejä hyvästä perintösuunnittelusta

Aikaa kysymyksille

Kysymyksiä voi lähettää ennakkoon osoitteeseen olli.teivaala@asianajofacta.fi. Asiantuntijamme vastaa myös webinaarin aikana tulleisiin kysymyksiin ajan salliessa. 

Ajankohta: 18.8.2022 klo 13.00–15.00

Voit katsoa webinaarin myös tallenteena myöhemmin.

Webinaarikoulutuksen hinta

290 euroa / hlö + alv 24 %

Sisältää livewebinaarin ja tallenteen sekä koulutusmateriaalin. Webinaarin tallenne on osallistujien katsottavissa 4 viikkoa koulutuksen jälkeen. Saat linkin tallenteeseen tilaisuuden jälkeen. 

Ryhmäetuhinta

Mikäli organisaatiostasi on osallistumassa useampi kuin yksi henkilö, pyydämme ottamaan yhteyttä koulutukset@asianajofacta.fi saadaksenne koulutuksesta 25 %:n alennuksen.

Peruutusehdot

Peruutus on ilmoitettava viimeistään 8 päivää ennen koulutustilaisuuden alkua. Myöhemmin tehtävistä peruutuksista veloitetaan 50 % koulutustilaisuuden hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko koulutustilaisuuden hinta. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa toiselle samassa organisaatiossa.  

Kouluttaja

Olli Teivaala

OTM Olli Teivaala

Asianajotoimisto Facta Oy 

Muun muassa perhe- ja perintöoikeuteen erikoistuneella Olli Teivaalalla on laaja kokemus erilaisista perheisiin ja perintöön liittyvistä asioista.  

Ilmoittautuminen

Ilmoittauduthan webinaariin viimeistään kaksi vuorokautta ennen koulutuksen ajankohtaa.