Webinaari 16.3.2023 klo 13.00–15.30

Minkälaisia verohuojennuksia on mahdollista hyödyntää osakeyhtiön sukupolvenvaihdoksessa? Miten sukupolvenvaihdoksen voi ja kannattaa toteuttaa?

Lukuisissa yrityksissä suunnitellaan sukupolvenvaihdoksen toteuttamista lähivuosina. Onnistunut sukupolvenvaihdos vaatii huolellista valmistautumista ja sen toteuttamiseen on erilaisia vaihtoehtoja. Jotta pystyisit valitsemaan oman yhtiösi kannalta parhaan vaihtoehdon, sinun tulee tuntea mahdollisuudet, joita verolainsäädäntö tarjoaa käytettäväksi.

Sukupolvenvaihdoksessa yritystoiminta siirretään jatkavalle perheenjäsenelle tai muulle lähipiirin henkilölle. Osakeyhtiön sukupolvenvaihdos voidaan toteuttaa usealla eri tavalla, joiden veroseuraamukset ovat hyvinkin erilaiset.

Eri vaihtoehtojen kartoittaminen hyvissä ajoin auttaa onnistuneen sukupolvenvaihdoksen saavuttamisessa. Huolellinen suunnittelu tuo merkittävää taloudellista hyötyä sekä auttaa välttämään ongelmatilanteita. Sukupolvenvaihdoksessa yritystoimintaan liittyvien seikkojen lisäksi saattaa nousta esiin myös perheoikeudellisia kysymyksiä.

Kenelle

Webinaari on suunnattu ensisijaisesti osakeyhtiön omistajille sekä toimitus- ja talousjohtajille – mutta myös kaikille muillekin, jotka ovat tekemisissä osakeyhtiöiden sukupolvenvaihdosten kanssa. Kohderyhmään kuuluvat osakeyhtiöt, joissa suunnitellaan omistamisen siirtämistä perheessä tai lähipiirissä.

Hyödyt

 • Opit perusasiat sukupolvenvaihdoksen toteuttamisesta;
 • Saat käytännön esimerkkejä erilaisista toteutustavoista; sekä
 • Saat käsityksen sukupolvenvaihdoksen verotuksellisista kysymyksistä

Ohjelma

Sukupolvenvaihdoksessa sovellettavaksi tulevat säännökset

 • Luovutuksiin liittyvä verolainsäädäntö luovuttajan ja luovutuksensaajan kannalta (tuloverotus, lahja- ja perintöverotus, varainsiirtoverotus)

Osakeyhtiön sukupolvenvaihdos

 • Osakeyhtiön käyvän arvon määrittäminen
 • Osakkeiden vaihtoehtoiset luovutustavat
 • Osakeyhtiön omien osakkeiden hankkiminen

Sukupolvenvaihdokset tuloverotuksessa

 • Luovutuksen kohde
 • Osapuolten välinen sukulaisuussuhde
 • Luovutettavan omaisuuden omistusaika
 • Huojennuksen menettäminen

Säännökset perintö- ja lahjaverotuksessa

 • Huojennuksen määrän laskeminen
 • Yritystoiminnan jatkaminen
 • Huojennuksen menettäminen

Aikaa kysymyksille

Kysymyksiä voi lähettää ennakkoon osoitteeseen julia.saraste@asianajofacta.fi. Asiantuntijamme vastaa myös webinaarin aikana tulleisiin kysymyksiin ajan salliessa.

Ajankohta: 16.3.2023 klo 13.00–15.30

Voit katsoa webinaarin myös tallenteena myöhemmin.

Webinaarikoulutuksen hinta

350 euroa / hlö + alv 24 %

Sisältää livewebinaarin ja tallenteen sekä koulutusmateriaalin. Webinaarin tallenne on osallistujien katsottavissa 4 viikkoa koulutuksen jälkeen. Saat linkin tallenteeseen tilaisuuden jälkeen.

Ryhmäetuhinta

Mikäli organisaatiostasi on osallistumassa useampi kuin yksi henkilö, pyydämme ottamaan yhteyttä koulutukset@asianajofacta.fi saadaksenne koulutuksesta 25 %:n alennuksen.

Peruutusehdot

Peruutus on ilmoitettava viimeistään 8 päivää ennen koulutustilaisuuden alkua. Myöhemmin tehtävistä peruutuksista veloitetaan 50 % koulutustilaisuuden hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko koulutustilaisuuden hinta. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa toiselle samassa organisaatiossa.

Kouluttaja

Julia Saraste

Asianajaja, varatuomari Julia Saraste

Asianajotoimisto Facta Oy 

Vero-oikeuteen erikoistuneella asianajaja Julia Sarasteella on laaja kokemus erilaisista vero-oikeudellisista asioista, kuten sukupolvenvaihdoksista.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen koulutukseen on päättynyt.