Webinaari 13.10.2022 klo 13.00–16.00

Mitä työnantajan direktio-oikeus tarkoittaa? Onko työnantajalla täysi vapaus päättää asioista vai miten direktio-oikeutta on rajoitettu? Mistä työntekijän alisuoriutumisessa on kyse ja miten esimies voi puuttua siihen?

Työnantajalla on lainsäädännön mukaan oikeus johtaa ja valvoa työntekijöiden työntekoa eli ns. direktio-oikeus. Tämä työnantajalle kuuluva oikeus ei ole kuitenkaan rajoittamaton. Direktio-oikeuden määräytymiseen vaikuttaa mm. lainsäädäntö, sopimukset sekä käytännöt.

Direktio-oikeuden perusteella työnantajalla on lähtökohtaisesti oikeus määrätä mitä, miten, milloin ja missä työntekijä tekee sovitun työn. Direktio-oikeus edellyttää kuitenkin aina työntekijöiden tasapuolista kohtelua. Työnantajan on myös huomioitava, että työsuhteen olennaisten ehtojen yksipuolinen muuttaminen edellyttää usein yhteistoimintalain mukaisia muutosneuvotteluita.

Työntekijän alisuoriutumiselle ei ole täsmällistä määritelmää, mutta perimmiltään kyse on siitä, ettei työntekijä saa aikaan riittävää tulosta. Kyseessä voi olla laadullisesti ja/tai määrällisesti heikko suoritus. Alisuoriutumiseen voi liittyä esimerkiksi huolimattomuutta tai luvattomia poissaoloja.

Kenelle

Webinaari on suunnattu ensisijaisesti esimiehille, johtajille sekä henkilöstöhallinnon asiantuntijoille – mutta myös kaikille muillekin, jotka ovat tekemisissä työoikeudellisten asioiden kanssa.

Hyödyt

  • opit mitä työnantajan direktio-oikeus sisältää;
  • opit hahmottamaan työnantajan direktio-oikeuden laajuuden ja sen rajoitteet; sekä
  • saat käytännön esimerkkejä työntekijän alisuoriutumisesta ja keinoja siihen puuttumiseen

Ohjelma

Työnantajan direktio-oikeus

  • Mikä on työnantajan direktio-oikeus?
  • Direktio-oikeuden laajuus
  • Seuraukset direktio-oikeuden ylittämisestä

Työntekijän alisuoriutuminen

  • Mitä alisuoriutuminen tarkoittaa?
  • Työnantajan keinot puuttua alisuoriutumiseen
  • Työsuhteen päättäminen alisuoriutumisen johdosta

Aikaa kysymyksille

Kysymyksiä voi lähettää ennakkoon osoitteeseen jouko.juntunen@asianajofacta.fi. Asiantuntijamme vastaa myös webinaarin aikana tulleisiin kysymyksiin ajan salliessa. 

Ajankohta: 13.10.2022 klo 13.00–16.00

Voit katsoa webinaarin myös tallenteena myöhemmin.

Webinaarikoulutuksen hinta

350 euroa / hlö + alv 24 %

Sisältää livewebinaarin ja tallenteen sekä koulutusmateriaalin. Webinaarin tallenne on osallistujien katsottavissa 4 viikkoa koulutuksen jälkeen. Saat linkin tallenteeseen tilaisuuden jälkeen. 

Ryhmäetuhinta

Mikäli organisaatiostasi on osallistumassa useampi kuin yksi henkilö, pyydämme ottamaan yhteyttä koulutukset@asianajofacta.fi saadaksenne koulutuksesta 25 %:n alennuksen.

Peruutusehdot

Peruutus on ilmoitettava viimeistään 8 päivää ennen koulutustilaisuuden alkua. Myöhemmin tehtävistä peruutuksista veloitetaan 50 % koulutustilaisuuden hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko koulutustilaisuuden hinta. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa toiselle samassa organisaatiossa.  

Kouluttaja

Jouko Juntunen

Asianajaja, varatuomari Jouko Juntunen

Asianajotoimisto Facta Oy 

Työ- ja sopimusoikeuteen erikoistuneella asianajaja Jouko Juntusella on laaja kokemus erilaisista työsuhdeasioista, kuten työsuhderiidoista.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen koulutukseen on päättynyt.