Opiskelen Lapin yliopistossa viidettä vuotta oikeustiedettä ja piakkoin valmistun oikeustieteen maisteriksi. Haaveeni on jo pienestä pitäen ollut työskennellä asianajotoimistossa. Kesäkuussa 2018 aloitin lakimiesharjoittelija Asianajotoimisto Facta Oy:n palveluksessa ja harjoittelun aikana kiinnostukseni asianajotoimintaa kohtaan on vain kasvanut.

Facta on ollut minulle täydellinen harjoittelupaikka kehittyä ja oppia uutta. Heti ensimmäisestä työpäivästä lähtien olen saanut olla mukana hoitamassa toinen toistaan mielenkiintoisempia toimeksiantoja. Työssäni olen päässyt muun muassa luonnostelemaan yhtiöjärjestyksiä, kauppakirjoja ja pesäluetteloita sekä seuraamaan erilaisia neuvotteluja ja tuomioistuinkäsittelyjä. Factan juristien laajan asiantuntemuksen ansiosta saan päivittäisessä työssäni olla tekemisissä erilaisten asioiden ja ihmisten kanssa, ja voin rehellisesti sanoa, että jokainen työpäivä on ollut erilainen.

Ilmapiiri toimistossamme on kannustava ja opettava. Nuorena tieteenharjoittajana tulee usein vastaan tilanteita, joissa ei tiedä, miten pitäisi edetä. Asianajotoimiston hektisestä työstä huolimatta apua on aina ollut tarjolla ja ratkaisuja ongelmiin etsitään aina hyvässä yhteistyössä, toisinaan hyvän kahvin äärellä.

Mielestäni Factan lakimiesharjoittelu on järjestetty erinomaisesti. Minua on haluttu aidosti kouluttaa tulevaa uraani ajatellen ja opiskelujen edistämisessä minua on tuettu jatkuvasti. Factan juristien avustuksella keksin jopa maisteritutkielmani aiheen, joka liittyy konkurssipesän omaisuuden realisointiin.

Työskentely Factassa on saanut minut huomaamaan, että olen todellakin suuntautumassa minulle oikealle alalle!

Kirjoittaja on Factan lakimiesharjoittelija Olli Teivaala.